Annual Meeting: Light And Glass | Maastricht Edition
Aug
20
to Aug 23

Annual Meeting: Light And Glass | Maastricht Edition

Annual Assembly : Light and Glass,
European Society and Documentation centre for Chandeliers, Light and Lighting.  
#Editie Maastricht. 20-23 Augustus 2015

Van 20 t/m 23 augustus zal de jaarlijkse bijeenkomst van de European Society Light & Glass worden gehouden in filmtheater Lumière aan de Bogaardenstraat 40B te Maastricht. 

De Light and Glass Society werd opgericht in mei 2000 in Kamenický Šenov (Steinschönau), het oude centrum van de Oostenrijks-Boheems glas en kroonluchter productie in Noord-Bohemen.

Light and Glass heeft als doel om zeldzame en kunsthistorisch interessante lichtobjecten zoals kroonluchters, girandoles en appliques, vaak verwaarloosd in de loop der tijd, opnieuw onder de loep te nemen en te bestuderen; verantwoordelijke restauraties uit te voeren en van goede documentatie te voorzien; de historische ontwikkeling in Europa duidelijk in kaart te brengen en het behoud van deze kostbare objets d’art.

Light and Glass biedt een podium om kunsthistorici, restaurateurs en specialisten, en dealers en verzamelaars samen te brengen en hun studie en vindingen te delen middels publicaties, lezingen en tentoonstellingen. Ook voor hedendaagse kunstenaars, architecten en designers zal een podium geboden worden. 

Met als belangrijke doelstelling in de toekomst een grote overzichtstentoonstelling te organiseren waarin alle landen en stijlen door originele stukken vertegenwoordigd zullen worden en voorzien van een begeleidende catalogus waaraan diverse experts hun bijdrage zullen leveren.

Om iedereen die geïnteresseerd is een kans te geven om kennis te maken met onze vereniging en onze activiteiten, is besloten alle lezingen (waaronder ook een door Martijn Akkerman, juwelenexpert bekend van “Tussen Kunst en Kitsch”) tijdens onze jaarlijkse vergadering vrij toegankelijk te maken.

Pascal Mestrom van Mestrom Chandeliers is dit jaar door Light and Glass gevraagd om deze editie Maastricht van onze jaarlijkse bijeenkomst te organiseren en u als gastheer van harte welkom te heten.

Mogelijk zullen er ook nog op zondag 23 augustus meerdere presentaties plaatsvinden die vrij toegankelijk zijn, maar deze zijn nog in ontwikkeling...

Medio juli zal het programma op de website van Light and Glass www.lightandglass.eu en Mestrom Chandeliers www.mestromchandeliers.com worden gepubliceerd.
 

Light and Glass , Pascal Mestrom

View Event →